Projectmanagement en beleidsadvies bij gemeenten en onderwijsinstellingen

Samenwerken om tot het gewenste resultaat te komen: het lijkt vaak gemakkelijker dan het is. Bij elk project zijn verschillende partijen betrokken, die soms tegenstrijdige belangen hebben. Toch moeten we het doel voor ogen houden: we begeleiden het kind, de jongere of de werkzoekende die het zelfstandig niet redt.
Al ruim 25 jaar bied ik ondersteuning in menig project en programma. Vanuit mijn onafhankelijke positie als zelfstandig adviseur en projectleider, ondersteun bij de beleidsontwikkeling van uiteenlopende thema’s. Dat doe ik met een kritische blik en een constructieve insteek. Mijn overtuiging is: laat beleid voor je werken, zodat het praktisch uitvoerbaar is en resultaat oplevert.

De thema’s waarvoor ik projectmanagement, programmamanagement en advies verzorg, zijn:

Passend Onderwijs & Jeugdhulp

Het is noodzakelijk dat en onderwijsprofessionals elkaar weten te vinden. Zo worden problemen in de thuissituatie van een kind eerder duidelijk. En zo kan er sneller naar een oplossing gezocht worden. Maar hoe verbinden we de partijen met elkaar? Wat komt daar allemaal bij kijken? Lees meer over mijn werk op dit vlak.

Voortijdig schoolverlaten

Jongeren die te snel van school gaan, hebben minder kans om een baan te vinden en te houden. Het is belangrijk dat ze minimaal een startkwalificatie behalen. Maar hoe houden we hen op school? Welke partijen zijn betrokken bij dit streven en welke resultaten hebben we reeds bereikt? Lees meer over de projecten die ik gedaan heb.

Arbeidsmarkt

Hoe begeleid je mensen naar werk? Hoe zorg je dat ze een baan vinden die bij ze past en die ze kunnen behouden? Mijn ervaring met dit thema heb ik opgedaan in de eerste 15 jaar van mijn werkzame leven en later als zelfstandig professional. Hier is mijn plezier in ketensamenwerkingen ontstaan. Lees meer over de mijn bijdrage op dit onderwerp.

Kindermishandeling & huiselijk geweld

Wat zijn signalen van (kinder-)mishandeling en huiselijk geweld? Hoe doorbreek je het taboe op het bespreken van kindermishandeling en geweld? Wat moet je doen als je mishandeling vermoedt? En wat gebeurt er daarna? Lees welke bijdragen ik aan dit gevoelige onderwerp heb mogen leveren.

Wilt u weten wat ik voor u kan betekenen?

Lees dan meer over mijn achtergrond of neem contact met mij op.

Mijn telefoonnummer is 06 55 343 226, mijn e-mail adres is info@mariavanoorschot.nl.